vineri, 17 octombrie 2014

Lansare de suflet

Roman autobiografic sau literatură română – memorii? În ajutorul meu de catalogator a venit d-na profesor dr. Emilia Boghiu, invitata evenimentului de aseară joi 16 octombrie petrecut în spaţiile bibliotecii. Aşadar lansarea de carte a doamnei prof. Saveta Vărăreanu intitulată „Suflet de orfan” sub editura Sf. Ierarh Nicolae din Brăila-2014 este o autobiografie prezentată sub forma unui roman. Autoarea fost întâmpinată de invitaţii serii printre care foşti elevi şi colegi de facultate. Membrii familiei prezenţi şi ei la eveniment şi colaboratori în realizarea volumului au susţinut evenimentul cu toată dragostea lor.
Volumul este structurat în trei părţi – 1. Suflet de orfan, 2. Vei fi om mare în viaţa ta, 3. Omul cel mare-care la rândul lor sunt fragmentate în zeci de capitole cu nume sugestive, care fac ca cele 400 de pagini să fie parcurse într-un ritm alert şi cu dorinţă parcă de a fi alături de autoare.
Vă invităm dragi cititori ai bibliotecii să parcurgeţi aceast drum prin viaţa autoarei pe care o văd ca pe o Veronică zburdând prin câmpul cu flori şi fericită că şi-a regăsit trăistuţa fermecată. A fost un zâmbet toată seara Veronica noastră cea orfană de la doi ani jumate, dar câteva lacrimi tot au scăpat pe obrazul ei. Şi nu au fost vărsate în amintirea greului prin care a trecut ci în amintirea elevilor pe care i-a pregătit în viaţă.
O poveste de viaţă cu multe întâmplări şi oameni mulţi acolo prin rândurile cărţii dar străduinţa autoarei, voinţa şi ambiţia de a învăţa în ciuda multor piedici şi neajunsuri o vor ajuta să învingă.

Mirela Năstase, bibliotecar


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu