joi, 27 noiembrie 2014

SUS, CÂT MAI SUS!

Pleacă mulţi, rămân puţini!
Când spun acest lucru mă gânesc la tineri, speranţa ţării, cei care ar trebui să fie mândri că sunt români!
Recunosc că şi eu am încurajat mulţi tineri talentaţi pe care i-am întâlnit şi cu care am colaborat în proiectul „Alege-ţi profesia!”, să plece spre ţări mai ... „calde” cu cei care ştiu ce vor şi unde îşi pot valorifica potenţialul şi inteligenţa. Poate şi experienţa frumoasă a băiatului meu mi-a întărit această mentalitate.
Dar totuşi, poate mai este loc pentru ei şi aici, în România.
Şi mă gândesc la stimularea acestora începând chiar cu respectul acordat efortului, iniţiativei şi pasiunii lor. Ar fi bine să-i luăm în seamă deoarece sunt meticuloşi, ştiu să facă lucrurile pas cu pas şi sunt pasionaţi aşaîncât lucrul lor este mereu bine făcut, dar mai ales le merge mintea!
Cu bunăştiinţă m-am folosit de câteva sloganuri care au prins recent la tineri şi le-au dat speranţe. 
Sper să nu fie deşarte şi pentru aceasta trebuie să ne dorim să-i vrem aici pe cât ne dorim să-i avem!

Şi acum vă dau un exemplu de cum pot oamenii unor companii multinaţionale (Microsoft România, TechSoup) şi a unor entităţi culturale (Biblionet, IREX, Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”) din România să-şi conjuge efortul în a scoate din elevii oraşului de provincie Oneşti ce este mai bun şi frumos.
Opening Opportunities a fost startul în care elevii şi-au ales mentorul şi s-au regăsit într-un proiect, „Alege-ţi profesia!” a fost punerea în valoare a creativităţii lor pe plan local iar Summit-ul Microsoft – Bucureşti 2014 a confirmat valoarea lor dar mai ales le-a dat aripi.
În preambul urmăriţi desfăşurarea evenimentului prin prisma unui colaborator al aplicaţiei OnTimeApp, apoi un interviu a celor doi participanţi Roberto TAMAŞ şi Alexandru IMBREA.
(urmăriţi de la min. 06:20 şi atent de la 07:55 – 14:15)

Am confirmarea că în luna decembrie aplicaţia OnTimeApp va fi lansată în cadrul unui eveniment la bibliotecă. Vă aşteptăm pe toţi cei interesaţi dar şi pe cei curioşi.

Doina Lili BĂLCĂNAŞU – bibliotecar -

coordonator local Opening Opportunities

Onesti si Microsoft.
Roberto Tamas, CEO-ul unei " mici companii " improvizate de un grup de tineri determinati si dornici de materializare a spiritului creativ, a participat in data de 12 Noiembrie la poate unul dintre cele mai importante evenimente desfasurate anual in Romania. Summit-ul Microsoft a avut loc in Bucuresti, sediul Willbrook Platium gazduind nu mai putin de 1500 business manageri, profesionisti in domeniul IT si developement, dar si tineri studenti, cu totii ingloband un singur scop. Dorinta de a dezvolta numeroase calitati pe plan personal si profesional, prin prisma discursurilor sustinute de oameni importanti, abordand astfel noi viziuni si principii eficiente si de succes, ce definesc mentalitatea unui candidat ideal la functia de om al realizarilor
Tanarul onestean nu a fost singur, ci insotit de Alexandru Imbrea, unul dintre cei mai importanti pioni in proiectul dezvoltat de compania anterior mentionata. Remarcabil si de precizat ar fi ca prezenta celor doi tineri nu s-a datorat liberului arbitru, ci invitatiei adresate de mentorii ce se ocupa de buna functionare a proiectului numit OnTime App.
Principalul beneficiu al prezentei celor doi la acest mare eveniment a fost mai presus de informatiile referitoare la ultimele concepte in materie de IT, precum Windows 10 sau noua tehnologie Kinnect, informatiile fiind furnizate in urma discursurilor sustinute de personaliti precum Don Grantham, David Chapell, Eron Kelly, Cathy O'Dowd, ocupanti unui inalt rang in ierarhia Microsoft.
Alex si Roberto au avut oportunitatea de a promova aplicatia OnTimeApp
unor persoane si societati de seama, interesati cu adevarat de acest proiect aratandu-se cei de la Ziarul Financiar, directorii Techsoup si Techlounge, dar si cunoscutul jurnalist/moderatorTV, Lucian Mindruta.
Asadar, iata cum acesti doi elevi de 17 ani dovedesc ca si tinerii cu idei marete pot dobandi succes, societatea zilelor noastre oferindu-le din ce in ce mai multe oportunitati, investind astfel in aceste fragede mentalitati, dar cu un potential nemarginit.

(urmăriţi de la min. 06:20 şi atent de la 07:55 – 14:15)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu