joi, 7 mai 2015

Cauza naţională a unui turneu internaţional


Sâmbătă 9 mai 2015, ora 10.00, vă aşteptăm la CONFERINŢA susţinută de violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care va avea loc în 

Aula bibliotecii (INTRAREA LIBERA)

Turneul Internaţional

Stradivarius -ENESCU EXPERIENCE 

2015

In perioada 3 mai – 15 iunie 2015, călătoria muzical – culturală îi va purta pe cei doi artişti, Alexandru TOMESCU şi Eduard KUNZ, în 15 centre culturale din România, Republica Moldova şi Franţa, unde vor susţine concerte, dar şi o serie de conferinţe şi întâlniri cu tinerii din licee si Universităţi.
Turneul Internațional Stradivarius, este dedicat memoriei marelui muzician român George Enescu, la 60 ani de la moartea artistului.
În cadrul turneului, violonistul Alexandru Tomescu va interpreta pe vioara Stradivarius Elder -Voicu, alături de pianistul rus Eduard Kunz, în premiera naţională, integrala operelor lui George Enescu pentru vioară şi pian.
În acest an,
Turneul Internațional Stradivarius – „ENESCU EXPERIENCE”
este dedicat unei cauze sociale şi de interes public
RESTAURAREA Casei Enescu de la Mihăileni-Botoşani şi transformarea într-un centru cultural şi muzical internaţional.

 Alexandru TOMESCU
este artistul care a creat o revoluţie în muzica clasică românească, dovedind că poate îmblânzi orice formă de muzică. A câştigat cele mai mari competiţii muzicale ale lumii: de la Concursul „Paganini” sau „Marguerite Long-Jacques Thibaud”, la Concursul Internaţional de vioară „George Enescu”.
Alexandru Tomescu a câştigat în 2013, pentru a doua oară, în urma unui concurs naţional organizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, dreptul de a cânta pentru următorii 5 ani pe vioara Stradivarius-Elder Voicu.
Cu o carieră fantastică în Europa şi în lume, succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées-Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre- Tokio, Alexandru Tomescu a ales România, propunând publicului, an de an, în concerte live, fără pauză şi fără partitură – cele mai ample şi dificile integrale pentru vioară solo – Paganini, Ysaÿe, Bach .

Eduard KUNZ – pianist, inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti ai viitorului.
A studiat la Şcoala Gnessin pentru copii supradotaţi din Moscova şi mai apoi la celebrul Conservator Naţional de Muzică „P. I. Ceaikovski” de la Moscova.
Eduard Kunz a obţinut diploma de masterat cu distincţie şi medalie de aur pentru performanţele sale, la Royal Northern College of Music din Anglia. A obţinut nu mai puţin de 13 Premii I la importante competiţii internaționale. Legătura sa specială cu România a început prin câştigarea Premiului I la Concursul Internaţional „George Enescu”, în 2007.
Concertează regulat cu orchestre valoroase ale Europei şi ale lumii: BBC Symphony Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic, Orchestra Philharmonia, Orchestra Naţională Rusă etc.

Încă se mai găsesc bilete pentru Concertul „ENESCU EXPERIENCE” care va avea loc vineri, 8 mai, ora 19:00, la Cinema „Capitol”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu