luni, 15 iunie 2015

BIBLIOTECA – ÎNTOTDEAUNA O ALEGERE POTRIVITĂ


În urmă cu aproape doi ani, proaspeţii absolvenţi ai clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, conduşi de doamna învăţătoare Claudia Udrea, păşeau cu sfială (unii dintre ei pentru prima dată), în bibliotecă. Nu, nu veneau doar în vizită, deşi prima întâlnire a fost doar o vizită. În acea zi a început o colaborare frumoasă în cadrul unui Proiect de Parteneriat Educaţional ce s-a intitulat „Biblioteca- alegerea potrivită”. Ne-am întâlnit apoi lunar, desfăşurând împreună diferite activităţi. Majoritatea vă sunt cunoscute. De fiecare dată, am împărtăşit cu voi bucuria de fi împreună şi de a vă prezenta lucruri minunate ce se pot întâmpla în bibliotecă.
Se pare că şi lor le-a plăcut, pentru că, la ultima noastră întâlnire, pe data de 10 iunie 2015, au vorbit foarte emoţionaţi despre acest lucru.
Deşi ne-am întâlnit pentru ultima oară în cadrul acestui proiect, nu am depănat doar amintiri vizionând pozele realizate de-a lungul celor doi ani. Sub îndrumarea doamnei învăţătoare au încercat să realizeze o revistă a clasei. Inspiraţie a fost pe deplin, materiale de asemenea (doar eram într-o bibliotecă!), iar rezultatul a fost îmbucurător.
Pentru cei care s-au evidenţiat la concursul de lectură „Pisicile aristocrate” biblioteca a pregătit diplome, cărţi dar şi surprize dulci din care s-au împărtăşit cu toţii.
Alături de noi, a fost Doamna Directoare prof. Elena Şerbu, lăsându-se, ca de fiecare dată, fascinată de fantezia copiilor.
Noi le dorim succes în continuare, să se acomodeze cât mai repede cu noul început şi-i aşteptăm cu drag la noi ori de câte ori au nevoie de serviciile bibliotecii şi-i păstrăm, desigur, printre prietenii noştri câştigaţi de-a lungul timpului.
Le mulţumim că au ales Biblioteca şi-i dorim alături de noi şi de acum încolo!


        
 bibliotecar – Rodica Zaharia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu